12 de novembre de 2020
12.11.2020
Regió7

El manifest «Revolta dels Autònoms» ja ha recollit prop de 4.500 adhesions

El col·lectiu demana la dimissió dels consellers El Homrani i Puigneró

11.11.2020 | 23:11
Els autònoms es consideren molt maltractats

El manifest «Revolta dels Autònoms», que exigeix la dimissió del conseller de Treball, Chakir El Homrani, i el de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, pel col·lapse del web per demanar els ajuts als autònoms ja té 4.480 adhesions. El text denuncia que el sistema d'ajuts, que s'adjudicaven per ordre d'arribada, és «injust» i «degradant», ja que fa competir els treballadors per compte propi «en una mena d'humiliant cursa de gossos llebrers orquestrada amb diners públics amb l'únic objectiu per part del Govern de fer-se propaganda». El document segueix afirmant que aquest procés és «una mostra més de la incompetència del Govern».

«Som el col·lectiu més maltractat econòmicament i impositiva de l'Estat, qui menys serveis rep, i sobre el que descansa el pes de la innovació, la flexibilitat i la cultura», apunta el manifest. «Se'ns han apujat les quotes independentment del que facturem, que ja són de les més altes d'Europa, i se'ns fa abonar l'IVA malgrat no poder cobrar moltes de les factures per insolvència dels clients», afegeix el text. Les adhesions s'estan canalitzant a través de la plataforma Telegram en un grup que els organitzadors anuncien que faran servir per «coordinar accions» que visibilitzin el malestar del col·lectiu, format per mig milió de catalans.

Organitzacions d'autònoms i treballadors per compte propi van expressar el seu malestar després que la web del Govern habilitada per demanar l'ajuda de 2.000 euros per als autònoms registrés incidències els dos dies de funcionament. El primer, dilluns, es va haver d'aturar la tramitació pels errors. El procés es va reprendre dimarts, també amb molta lentitud i incidències. Segons va informar el Departament de Polítiques Digitals, encarregat de dissenyar el sistema informàtic, es van rebre més de 406.000 sol·licituds. L'ajut s'havia de repartir de manera cronològica, és a dir, a mesura que s'esgoti el pressupost de 20 milions d'euros i pensat per arribar a 10.000 persones. La conselleria que dirigeix Jordi Puigneró va afirmar que l'origen dels problemes havia sigut el disseny de l'ajut que havia fet el Departament de Treball, que, al seu torn, va atribuir la problemàtica a errors tècnics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook