El Consell Comarcal del Bages promourà que els ajuntaments de la comarca facin efectiva la contractació de 27 persones usuàries dels Serveis Socials del territori a través del projecte Rubik el proper mes de desembre. El programa incentiva l'ocupació de persones en situació de vulnerabilitat social, ajuda a crear nous llocs de treball i fomenta la inserció laboral.

El 74% de les persones incorporades a 24 municipis del Bages treballaran a les brigades municipals, un 15% faran feines de la llar, el 7% ocuparan llocs d'administració i la resta faran altres tasques.

La consellera de l'Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d'Igualtat, Àdria Mazcuñan, destaca la importància d'una convocatòria que «serveix per ajudar a mitigar els efectes de la crisi econòmica que ha provocat la situació de pandèmia al territori». El Consell prioritza els projectes de reinserció laboral aquest 2020.

El 48% dels contractes del projecte Rubik seran de 25 hores a la setmana, un 33% treballaran a jornada completa i la resta ho faran entre 25 i 30 hores setmanals. La majoria de contractes tindran una durada de sis mesos. L'ens comarcal fomenta el programa d'aquest any amb un pressupost de 113.000 euros, 32.000 més que en la convocatòria de l'anterior. El Consell vol donar suport als municipis per reduir la taxa d'atur, que aquest any ha augmentat a conseqüència de la situació de pandèmia.

El programa és vigent des del 2015 i des de llavors s'han contractat de manera temporal 162 persones al Bages. La majoria de contractes han estat per a feines a les brigades municipals (un 52%), un 16% per a auxiliars administratius i per a auxiliars de la llar i d'altres perfils oferts, conserge, treballador/a familiar o tasques de monitoratge de centre obert.