14 de novembre de 2020
14.11.2020
Regió7

El govern espanyol preveu prolongar la carència dels crèdits i avals de l'ICO

Calviño clou la XXV Trobada d'Economia de s'Agaró

14.11.2020 | 18:06
La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, durant una atenció als mitjans davant la Comissió Europea, a Brussel·les el 7 de setembre del 2020

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha explicat aquest dissabte que l'executiu estatal està treballant per ampliar el termini dels crèdits i la carència i amortització dels avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Ho ha anunciat a la XXV Trobada d'Economia de s'Agaró, que ha clos per videoconferència. En un primer moment, ha explicat, es van centrar els esforços a garantir la liquiditat de l'economia, però ara cal "evitar que empreses perfectament viables hagin de tancar per la caiguda transitòria de l'activitat econòmica". "Hem de començar a mirar de prop les qüestions de solvència", ha advertit.

Aquesta prolongació s'ha d'aprovar en el proper Consell de Ministres, ha detallat, i està consensuada amb les entitats financeres i la Comissió Europea. De fet, ha lloat el "missatge molt potent d'unitat i confiança en Europa" que arriba des de les institucions europees i ha assegurat que els fons europeus que rebrà l'Estat "serviran per finançar les deu polítiques tractores" que ha previst el govern del PSOE i Unides Podem.

També ha celebrat que els avenços sobre una vacuna eficaç contra el coronavirus fan pensar en una "vacunació la primera meitat de l'any que ve", la qual cosa no només té impacte en la salut de la població, sinó també en la perspectiva econòmica. "Genera confiança als operadors econòmics", ha dit, que tenen "un incentiu per aguantar".

Tot i això, ha expressat que l'Estat espanyol té "fortalesa" i que malgrat que "queden mesos molt difícils" no s'ha de "dubtar de les possibilitats d'Espanya".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook