El BBVA ha arribat a un acord amb el grup financer PNC, amb seu a Pittsburg (Pensilvània), per vendre la seva filial estatunidenca per 11.600 milions de dòlars (9.700 milions d'euros). Segons ha detallat l'entitat espanyola en un comunicat aquest dilluns, el preu representa gairebé vint vegades el resultat que va obtenir la divisió l'any 2019 i equival a gairebé la meitat del valor actual del BBVA en borsa. L'operació, que es durà a terme mitjançant un pagament en efectiu, permetrà incrementar la ràtio de capital CET1 'fully loaded' del BBVA prop de 300 punts bàsics, fins al 14,5% (l'equivalent de 8.500 milions de generació de CET1). S'estima que l'adquisició es completarà a mitjans de 2021 un cop s'obtinguin les autoritzacions necessàries.

El president del BBVA, Carlos Torres, ha qualificat l'acord de "gran operació per a totes les parts" i ha afegit que "enforteix la ja sòlida posició financera" de l'entitat. "Ens aporta molta flexibilitat per invertir de forma rendible als nostres mercats i incrementar la remuneració a l'accionista", ha comentat.

Amb l'operació, al grup PNC es convertirà en el cinquè banc més gran dels Estats Unitsper volum d'actius. Malgrat l'acord, el BBVA seguirà prestant serveis de banca corporativa i inversions a grans clients i institucions del país nord-americà i mantindrà l'oficina de representació a San Francisco (Califòrnia) i el fons d'inversió en 'fintech' Propel Venture Partners.