Els cellers catalans de les 11 denominació d'origen (DO) de Catalunya afectats per la covid-19 ja poden demanar els ajuts del Departament d'Empresa i Coneixement dotats amb 1,65 milions d'euros. S'adrecen als cellers amb treballadors d'alta afiliats al sistema especial per a treballadors per compte d'altri agraris que hagin tingut una reducció de la facturació d'un mínim del 20% entre el 14 de març i el 20 de juny del 2020. La subvenció consisteix en una aportació màxima de 1.200 euros per treballadors amb un màxim de 6.000 euros per celler. Les sol·licituds es poden presentar telemàticament pel Canal Empresa fins al 17 de desembre. L'afectació de la pandèmia en l'activitat dels cellers amb DO s'explica per l'aturada de l'activitat del canal de distribució HORECA, el tancament d'hotels, restaurants, bars i cafeteries amb el decret de l'estat d'alarma del març. Les exportacions agroalimentàries de Catalunya el primer semestre de l'any han crescut, però al sector del vi i cava ha disminuït el 13,55% en valor i el 5,49% en volum respecte del mateix període del 2019.