La direcció i el comitè d'empresa de Faurecia a Abrera (Baix Llobregat) van arribar a un preacord per rebaixar de 160 a 124 el nombre de treballadors afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que plantejava la companyia d'automoció, i que ha estat avalat per l'assemblea de treballadors. A més de la reducció del nombre de sortides d'empleats, l'acord recull la voluntat de l'empresa d'evitar les mesures traumàtiques amb l'oferta de baixes voluntàries, prejubilacions i recol·locacions.

La plantilla va votar per majoria a favor del preacord a les assemblees celebrades ahir, amb la qual cosa el comitè suspèn la vaga que havia de començar ahir mateix i allargaria fins divendres, segons va informar CCOO en un comunicat. La vaga amenaçava d'alterar la producció de Seat, ja que Faurecia és un dels seus principals proveïdors. L'ERO que plantejava l'empresa preveia l'acomiadament de 160 dels 308 treballadors de la factoria d'Abrera, nombre que s'ha reduït fins a aquests 124 després de les llargues negociacions que van acabar fructificant a última hora de divendres passat i la pressió duta a terme durant setmanes pels treballadors.

Faurecia produeix els taulers de control amb què van equipats el Seat Ibiza, el Seat Arona i l'Audi A1, el que explica que Seat seguís de prop la situació per conèixer el possible impacte d'un dels seus proveïdors més directes. En concret, l'empresa s'ha compromès que no hi hagi cap baixa abans d'aquest proper 1 de desembre, mentre que la sortida dels empleats es durà a terme fins al 30 d'abril del 2022. Les prejubilacions seran per als treballadors a partir de 57 anys i que faci 15 anys que són a l'empresa, i les baixes voluntàries tindran una indemnització de 45 dies per any treballat, a més d'incloure una quantitat lineal de 400 euros. Finalment, l'acord preveu la recol·locació de fins a 61 llocs de treball en altres plantes del grup a Espanya i un ajut de 5.000 euros si això suposa un canvi de domicili, a més d'assumir l'empresa les despeses del trasllat.