L´institut Lacetània de Manresa ha signat un acord de col·laboració amb l´empresa Climesa, amb seu a Sallent, per facilitar que els seus alumnes de cicles formatius puguin aprendre a partir de projectes reals. L´experiència es va iniciar el curs passat, quan cinc alumnes del cicle formatiu de grau superior de Mecatrònica Industrial van dissenyar una màquina de soldadura tèrmica per a l´empresa.

Malgrat les dificultats derivades de la covid-19, la tasca va finalitzar amb èxit i els alumnes van poder posar en pràctica tots els seus coneixements en tecnologia mecànica, pneumàtica i automàtica en la creació d´aquesta màquina industrial, formada per més de 700 components. L´experiència va permetre als alumnes aprendre a partir d´un encàrrec real d´una empresa, van treballar amb una metodologia que emula el sistema de treball en equip que s´aplica en oficines tècniques.

Aquest curs, el projecte tindrà continuïtat amb un nou grup d´alumnes de segon curs de Mecatrònica Industrial que ja estan treballant en el repte de fabricar el prototip d´aquesta màquina als tallers de l´institut Lacetània. La metodologia de treball per projectes és una tendència a l´alça en ensenyaments de tots els nivells, i encaixa perfectament en ensenyaments professionals, en què els alumnes surten reforçats amb l´experiència d´aprendre en un treball col·laboratiu en equip.