El finançament captat per startups i pimes catalanes a través de plataformes 'fintech' s'ha incrementat en un 104% respecte al 2019, i aconsegueix la xifra més alta dels últims set anys segons les dades de l'agència per a la competitivitat Acció.

En els nou primers mesos del 2020 les startups i pimes catalanes han recaptat 135,3 milions a través de plataformes de finançament col·lectiu d'inversió (crowdequity), de finançament col·lectiu de préstecs (crowdlending) i descompte de factures (invoice trading), davant dels 66,3 milions de l'any anterior.

Fins aquest setembre 22 empreses catalanes han presentat els seus projectes a inversors a través de processos de 'crowdlending', i 16 més ho han fet en la modalitat de 'crowdequity ', un procediment que permet aportar fins a 200.000 euros a companyies que el rating de les quals es publicita amb la iniciativa.

A més, un total de 456 s'han acollit el descompte de factures a través d'aquestes plataformes, contra les quals s'han girat més de 7.300 factures.

El volum més alt d'operacions s'ha registrat als sectors de la indústria, els serveis professionals, el gran consum, les tecnologies de la informació, l'alimentació i la construcció.

Entre d'altres, han tancat rondes d'inversió empreses com Methinks (1,25 milions d'euros), Tropicfeel (1,2 milions d'euros) i Rokubun (550.000 euros).

50.000 EUROS PER A PLATAFORMES CATALANES

D'altra banda, la Generalitat ha renovat aquest octubre el seu conveni de col·laboració amb les plataformes de finançament alternatiu catalanes per impulsar la seva activitat.

A través d'aquest conveni, Acció destinarà 50.000 euros a les catalanes Capital Cell, Crowdcube (crowdequity), ECrowd! (crowdlending), Finanzarel i Novicap (invoice trading).