El fins ara director de la planta de Porsche a Zuffenhausen, Christian Friedl, assumirà la direcció de la planta de Seat a Martorell a partir de l'1 de gener, segons ha informat aquest dimecres la marca automobilística. Friedl substituirà en el càrrec a Rainer Fressel, que ara es farà càrrec de la direcció de la fàbrica de Volkswagen a Wolfsburg, i liderarà la transformació elèctrica de la companyia. A més, reportarà al vicepresident de Producció i Logística de la companyia, Herbert Steiner. A la planta principal de Seat, s'hi fabriquen sis models diferents en tres línies de producció: el Seat Ibiza, Arona i León; els Cupra León i Formentor i l'Audi 1.

Entre d'altres, Friedl liderarà l'electrificació de la factoria, que en les darreres setmanes ja ha iniciat els models híbrids endollables del Seat León i el Cupra León, i pròximament del Cupra Formentor, el primer model desenvolupat exclusivament per la marca Cupra.

Actualment, la planta de Martorell produeix 2.200 cotxes al dia i compta amb més de 9.000 treballadors.

El president de Seat, Wayne Griffiths, ha destacat de Friedl que "és un dels millors directius de l'àrea de Producció del Grup Volkswagen" i ha recordat que amb menys de 40 anys va ser nomenat director de la planta de Porsche a Zuffenhausen i ha dirigit la seva ampliació per acollir la producció del Porsche Taycan.

Fried ha estat vinculat a la marca Porsche des del 1999, primer com a enginyer mecànic i després amb diversos càrrecs vinculats a la producció en les àrees de motors, carrosseria i pintura fins que el 2016 va ser nomenat director de la planta de Zuffenhausen, on es fabriquen els models 911 i Taycan, que és el primer elèctric de la marca.