05 de desembre de 2020
05.12.2020
Regió7

Els cellers catalans analitzen els efectes de la pandèmia en el sector agroalimentari

CaixaBank organitza una trobada en format online amb clients per parlar del món vitivinícola

04.12.2020 | 23:57
Els cellers catalans analitzen els efectes de la pandèmia en el sector agroalimentari

L´Associació Vinícola Catalana, juntament amb CaixaBank, va participar ahir en una trobada online amb clients per analitzar la resiliència i creixement del sector agroalimentari en la situació actual de pandèmia.

La sessió va tenir la intervenció del bagenc Valentí Roqueta, president de l´Associació Vinícola Catalana, i del manresà Jaume Masana, director territorial Catalunya de CaixaBank. Masana va agrair l´esforç dels vinicultors en aquests moments de crisi, i va posar de manifest la importància de l´eficiència en els processos. Per la seva banda, Roqueta, al capdavant d´una entitat que representa el 80% dels cellers catalans, va destacar la importància del sector del vi a Catalunya, el tercer més important en l´àmbit agroalimentari: «El vi fa marca de país, i té un impacte molt important en el desenvolupament i equilibri territorial». Amb tot, va recordar que l´impacte de la covid ha estat important pel tancament del canal Horeca i la baixada del turisme. Roqueta va afirmar que el sector ha demostrat fortalesa i capacitat de resiliència. També va destacar que amb la unió i el treball conjunt s´impulsarà la recuperació econòmica, mantenint un equilibri entre salut i economia. Entre d´altres, en la trobada es van analitzar els canvis de patrons de consum en l´hostaleria i les llars per la covid, l´evolució de les exportacions agroalimentàries i la digitalització del sector agroalimentari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook