L'empresa catalana Enerbío, amb seu a Sant Martí d'Albars (Osona), ha anunciat la seva entrada al mercat israelià amb la venda de 25 tones de pèl·let a un dels principals instal·ladors d'estufes i calderes del país. Per aquest projecte d'expansió, la companyia ha comptat amb el suport de l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions d'ACCIÓ -l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat- a Tel-Aviv. Per la responsable comercial de l'empresa, Montse Lleonart, la col·laboració amb ACCIÓ els ha permès ser "més ràpids i àgils" per "obrir nous mercats i assolir el major percentatge de quota de mercat possible". "Això ha suposat sembrar la primera llavor per donar a conèixer el nostre producte a Israel", ha afegit.

El projecte d'exportació va sorgir a partir de la creació del directori 'Catalonia Industry Suppliers', una plataforma digital que va entrar en funcionament el passat març i que reuneix diferents empreses del territori amb l'objectiu d'impulsar la seva internacionalització. Avui dia conté informació de 3.000 companyies industrials que operen a Catalunya.

Fundada l'any 2005, Enerbío és una empresa especialitzada en l'elaboració i distribució de pèl·let, un biocombustible elaborat a partir de matèria primera provinent del sector forestal. Compost majoritàriament de serradures i encenalls, es converteix en energia tèrmica a través d'instal·lacions específiques per al seu ús, en un procés és econòmic i amb menor impacte ambiental respecte a les energies fòssils.

La companyia compta actualment amb 75 treballadors i una capacitat de producció de 80.000 tones anuals de pèl·let. A banda d'Israel, també exporta els seus productes a Itàlia, França i el Marroc.