La sindicalista anoienca Alfonsa Santiesteban ha estat una de les dues persones del sindicat CCOO que han estat reconegudes, a proposta del sindicat, amb la Medalla President Macià al mèrit del Treball, que atorga la conselleria que dirigeix el republicà Chakir El Homrani. L´altre sindicalista reconegut és Jordi Presas. Els premiats rebran la distinció l´11 de desembre en una cerimònia telemàtica.

Santiesteban, de 59 anys, és l´actual coordinadora de l´Anoia de l´organització però va començar la seva etapa sindical a l´empresa Pepa Marí, on va formar part del seu comitè d´empresa. Després, es va especialitzar en assessorament sociolaboral i per a treballadors estrangers.

Per la seva banda, Jordi Presas ha sigut el secretari general de CCOO a les comarques gironines fins al 2004. A partir de llavors i fins ara ha estat secretari d´Acció Sindical i de Socioeconòmica i ha tingut responsabilitats en els òrgans de direcció del sindicat. A més, ha constituït el Seminari Salvador Seguí, un espai de discussió cultural i sindical. Aquest any, Presas s´ha jubilat de la seva activitat professional.