Una nova cervesa artesana irromp al mercat. La col·laboració de la cerveseria Guineu amb Ampans ha donat com a resultat Ètika. Es tracta de la darrera aposta de la marca de Valls de Torroella amb la voluntat de contribuir a divulgar la tasca d´Ampans i apel·lar als drets i a la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual, i és la primera cervesa amb finalitats socials al Bages.

Ètika es pot aconseguir a través dels canals de venda habituals de Guineu i d´Ampans, i als supermercats Caprabo, al Garden i a la botiga online (www.botigaampans.cat). El restaurant Canonge de Manresa, projecte de la la Fundació Ampans, també l´ofereix a la seva carta. Es tracta d´una cervesa clara, de tipus American Pale Ale i elaborada a partir de la selecció de cinc llúpols. L´etiqueta ha estat il·lustrada al taller L´Art de viure, un projecte artístic que Ampans porta a terme des del seu servei de centre ocupacional, al carrer Bernat Cabrera de Manresa, i en el qual participen persones usuàries de l´entitat que volen explorar les seves capacitats artístiques i creatives.

El nom de la nova cervesa de Guineu ha sorgit d´un projecte solidari que un grup d´Esade Alumni va presentar a Ampans i que proposava l´elaboració d´una cervesa artesanal amb el nom d´Ètika, i que ara l´entitat ha tirat endavant.