El president de BBVA, Carlos Torres Vila, ha assegurat que, malgrat la complexitat, el 2020 ha estat un any d'«assoliments estratègics rellevants» i ha afirmat que l'entitat afronta el 2021 «amb una fortalesa sense igual» per invertir en creixement i per augmentar la remuneració a l'accionista.

Ho va posar de manifest en una entrevista publicada a la web corporativa de BBVA, en la qual Torres Vila fa balanç del 2020 i ofereix la seva visió de l'any que ve. En aquest sentit, i després de la venda del negoci dels Estats Units i la decisió del Banc Central Europeu (BCE) sobre el pagament de dividends, considera «com una opció molt interessant una recompra rellevant d'accions» per remunerar a l'accionista. Torres Vila destaca la importància de la venda de la franquícia als Estats Units i l'«enorme valor» que aflora l'operació. Segons destaca, el BBVA està preparat, per tant, per «afrontar les dificultats que puguin continuar venint», però també per invertir de «manera rendible» en els mercats on té lideratge i per incrementar la retribució als seus accionistes. A partir de setembre del 2021, va assenyalar, es normalitzarà la política de dividends dels bancs europeus, «cosa molt necessària». «Ja vam dir quan vam anunciar l'operació de venda dels Estats Units que consideràvem com una opció molt interessant, addicional a la dels dividends, una recompra rellevant d'accions», va assenyalar.

Torres Vila va indicar que als preus actuals de l'acció del banc continua sent «una alternativa molt interessant de remuneració a l'accionista».

El president de BBVA també es va referir als motius que van portar a posar fi a les negociacions amb Banc Sabadell per a una potencial fusió. «Era un bon exemple d'inversió en mercats on tenim lideratge i on podem generar valor a l'accionista. No ha tirat endavant perquè no hem arribat a un acord en els termes econòmics», va indicar.