L'activitat manufacturera de la Xina es va alentir 0,2 punts el mes de desembre, segons reflecteix l'índex PMI, elaborat per IHS Markit i Caixin, que va baixar a 51,9 punts des dels 52,1 punts del mes anterior.

L'índex és lleugerament inferior al previst pels analistes (52 punts), encara que des de la Federació Xinesa de Logística apunten que és un nivell «relativament bo».

Els canvis en els subíndexs mostren que la demanda del mercat intern i extern ha augmentat de manera constant i les activitats de producció de les empreses han mantingut el creixement. Mereixen atenció la contínua i ràpida pujada dels preus de les matèries primeres i la inestabilitat de la recuperació de les petites empreses.

L'analista Zhang Liqun creu que l'índex PMI va continuar per sobre del llindar que separa el creixement de la contracció, la qual cosa indica que l'economia va continuar mantenint una recuperació constant.

Segons ha assenyalat, l'índex de noves comandes es va reduir lleugerament, la qual cosa indica que la recuperació de la demanda encara ha d'enfortir-se, mentre que l'índex de preus de compra i l'índex de preus en fàbrica han augmentat significativament, la qual cosa indica que la capacitat de producció i oferta de les indústries bàsiques, com l'energia i les indústries químiques pesades, ha d'enfortir-se al més aviat possible.

El nivell d'activitat de la manufactura xinesa té molt impacte en la producció global i també en el subministrament de productes arreu del planeta, fet que repercuteix en l'abastiment dels comerços.