El fundador i conseller delegat de Tesla, Elon Musk, va superar ahir el cap d'Amazon, Jeff Bezos, com la persona més rica del món, segons la llista en temps real que manté Bloomberg. La forta pujada de les accions de Tesla, que s'han disparat enguany i ahir guanyaven més d'un 5% a Wall Street, eleva la fortuna de Musk a uns 188.500 milions de dòlars, segons els càlculs de Bloomberg, i supera Bezos en uns 1.500 milions.

Forbes, que també té un llistat de fortunes en temps real, continua situant Musk per darrere del fundador d'Amazon, que també ha vist el seu patrimoni créixer amb força des de l'inici de la pandèmia del coronavirus.

Bezos ha estat la persona més rica del món durant els tres últims anys, segons el ránking de Forbes, que abans havia encapçalat en 18 dels últims 24 anys el cofundador de Microsoft Bill Gates. Segons Bloomberg, Bezos continuaria tenint amb diferència la major fortuna de no haver estat pel seu divorci, en el qual va cedir al voltant d'un quart de la seva participació en Amazon a la seva exdona.

Musk va reaccionar a la notícia amb dos breus missatges a través de Twitter, en els quals va apuntar «què estrany» i «vaja, de tornada al treball». El controvertit empresari ha vist com la seva fortuna es multiplicava durant l'últim any, amb una pujada de més de 150.000 milions de dòlars gràcies al «ral·li» de les accions de Tesla, que es van apreciar el 743% durant el 2020.

Musk, de 49 anys, té el 20% dels títols de la companyia de vehicles elèctrics i uns 42.000 milions de dòlars en opcions que va rebre de l'empresa, segons Bloomberg. A més, és el cap de la companyia espacial Space X, àmbit en què també competeix amb Bezos, que lidera Blue Origin. Musk ha revelat que fa anys va intentar vendre Tesla a Apple, quan l'empresa passava per dificultats, però que la seva proposta va ser rebutjada frontalment per Apple.