El Centre de Formació Pràctica (CFP) de Manresa està a punt diniciar els cursos de formació ocupacional que el Servei d'Ocupació de Catalunya ha aprovat per a aquest any 2021. Són els de Mecanització per arrencament de ferritja, del qual es faran dues edicions, i del de Muntatge i posada en marxa de béns d'equip i maquinària industrial. Les inscripcions per a tots dos són obertes. Totes dues formacions permeten obtenir un certificat de professionalitat de nivell 2, document que acredita els coneixements en la matèria i que dona accés a formació superior.

El primer curs que començarà serà el de mecanització, el 18 de gener. La seva segona edició començarà el 8 de març. És de 550 hores, més 80 hores de pràctiques en empreses i que forma uns perfils professionals amb molta demanda per part de les empreses industrials. El curs de Muntatge i posada en marxa de béns d'equip i maquinària industrial s'iniciarà el 8 de febrer i té una durada de 610 hores, a més de 80 hores de pràctiques en empreses.

A més dels cursos ocupacionals, el CFP ofereix aquest trimestre un ampli ventall de formacions de més curta durada, la majoria subvencionades i adreçades a professionals del sector del metall. Alguns cursos es poden fer en diferents modalitats: blended, que permet a l'alumne decidir si vol fer la formació presencial, en línia o una combinació de totes dues. Entre l'oferta, hi ha cursos d'impressió 3D, disseny assistit per ordinador, robòtica industrial i interpretació de plànols, entre d'altres.

El CFP, a través de la Unió Patronal Metal·lúrgica, participa al programa Transformació digital, que ofereix acompanyar microempreses i autònoms del comerç en la digitalització del negoci. Les accions previstes són la millora o creació del web corporatiu o botiga online, atenció als clients virtualment amb agenda online per gestionar les cites, ús de les xarxes socials com a eina de relació amb els clients o la formació específica en comerç i pla de màrqueting, informàtica i comunicacions. Les empreses interessades s'han d'adreçar a info@upm.org amb l'assumpte «Transformació Digital».