La direcció de Seat va arribar ahir a un acord amb els representants dels treballadors per aplicar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per causes organitzatives i productives derivades de la ruptura d'estoc de semiconductors. L'expedient entrarà en vigor dilluns 18 de gener i estarà vigent fins al 30 de juny, amb una afectació diària màxima de 400 persones a la planta de la companyia a Martorell i de 150 empleats a la planta de la Zona Franca. A aquests, s'hi poden sumar els treballadors afectats per tancaments puntuals de les plantes, de fins a 20 dies a Martorell i la Zona Franca i d'un màxim de 30 dies a la planta del Prat de Llobregat. En total, l'expedient podria afectar un màxim de11.802 empleats.

L'empresa i els sindicats han pactat un pla social, segons el qual quedaran exclosos de l'ERTO els empleats més grans de 55 anys i els professionals amb menys d'un any d'antiguitat a l'empresa.L'acord també contempla una millora de la prestació de desocupació dels afectats de fins al 80% del salari i la possibilitat de fer formació en línia i mantenir el 100% de la remuneració. L'empresa garantirà també el cobrament íntegre de les quatre pagues extres dels empleats, així com el gaudi de les vacances.

Els treballadors afectats de la planta de Martorell pertanyen a la línia 2, encarregada de la fabricació del Seat León i el Seat Formentor.