Control Live, una una start-up manresana de solucions mèdiques, que ha desenvolupat V-Chair, una cadira de rodes motoritzada i llit hospitalari digital , ha estat la guanyadora del primer premi Iniciatives de Desenvolupament Empresarial, que convoquen l'Associació Gest! i que finança la Fundació la Caixa. El guardó es va lliurar dijous al vespre a la sala d'actes d'Eurecat, en un acte que es va retransmetre en streaming per mantenir la seguretat en temps de pandèmia.

El projecte guanyador, Control Live, ha rebut una dotació econòmica de 5.000, que aporta CaixaBank a través del pressupost descentralitzat de la Fundació "la Caixa. En paral·lel, Gest!, l'Ajuntament de Manresa, la FUB i l'EPSEM es comprometen a assessorar i acompanyar els projectes viables, per fomentar l'esperit emprenedor i generar nous llocs de treball. Per part de la FUB-UManresa, l'empresa Control Live rep una beca de 1.500 euros, mentre que l'EPSEM-UPC li va fer entrega un premi de 1.000 euros en metàl·lic.

Constituïda el 2014, Control Live va néixer per donar una solució personal al seu fundador, que havia patit un accident. Així, V-Chair pretén «aportar capacitats úniques i facilitar un canvi de paradigma en el model d'assistència a les persones amb mobilitat reduïda».

D'altra banda, també es va lliurar premi a un projecte que encara no té l'activitat iniciada, dotat amb 2.000 euros, i que pretén reconèixer aquells projectes empresarials amb potencial, encara que es trobin en estat embrionari. El guanyador d'aquesta categoria, Flaps.IO, també rep una beca de 1.500 euros de la FUB-UManresa. En aquesta edició, els finalistes en l'àmbit dels projectes amb activitat iniciada han estat: Teksrel, Vimetea i Control Live. En la categoria de projectes amb activitat no iniciada, els finalistes han estat Flaps.IO, Opground i Supercoop Manresa.

Durant l'acte, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, va dir que els premis que promouen l'activitat emprenedora són una gran notícia «en moments tan complicats com els actuals, on el sector empresarial està patint especialment les conseqüències de la crisi». Jaume Masana, , director territorial Catalunya de CaixaBank, va assegurar que la col·laboració amb els premis reforça el compromís i la implicació de CaixaBank amb la Catalunya Central i el seu teixit empresarial.

A l'acte van assistir també Josep Sinca, president de Gest!, Valentí Martínez, director general de la FUB-UManresa i Pere Palà, director de l'EPSEM-UPC.