L'entitat qualifica de «desmesurades» les poblacions d'ungulats, i denuncien que produeixen grans afectacions en finques de conreu d'horta i fruiters. «Els senglars representen, a més, una amenaça a la bioseguretat de les granges porcines, com a transmissors de la pesta porcina africana».

Denuncien que les restriccions que imposa la situació sanitària «dificulten enormement l'activitat cinegètica», que JARC demana que es consideri essencial, «perquè ho és pel manteniment de territori i l'equilibri dels ecosistemes». «Amb la imposició de les restriccions de moviment, la caça menor només es pot practicar en el mateix municipi o limítrof, i això provoca que en molts territoris on no hi ha prou caçadors en proliferin les poblacions, i altres vegades els caçadors no poden anar als vedats d'on són socis, o prefereixin no actuar perquè no tenen clara la normativa», denuncien.

Per això, l'entitat vol que es permeti, mitjançant justificant responsable, que els caçadors puguin moure's pels municipis que estiguin inclosos en un vedat, i acreditin la seva afiliació al vedat en qüestió, encara que no siguin limítrofs al seu municipi de residència.

JARC també ha enviat una carta a Marc Costa, director dels Agents Rurals i responsable de Fauna de la Generalitat de Catalunya, en què sol·licita una reunió que també tingui la presència de Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials de Lleida, perquè la plaga de conills és molt greu al territori comprès entre Agramunt, Ossó de Sió, Artesa de Segre, Camarasa, Balaguer, Tàrrega, Guissona, Ponts, Tornabous i Pallargues, així com a Alcarràs, i altres municipis del Segrià i rodalia. El cultiu més afectat és el cereal, que actualment es troba en un estadi productiu jove.