Les vendes industrials a Catalunya durant el mes de novembre es van recuperar respecte a l'octubre, però encara es mantenen per sota els nivells de l'any anterior. Segons les dades provisionals publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la facturació de les empreses industrials a Catalunya durant el novembre va disminuir un 0,8% respecte al mateix mes de l'any passat. Malgrat tot, la dada s'allunya de la caiguda del 9,6% registrada durant el mes d'octubre. En l'acumulat de l'any, l'Índex de la Xifra de Negocis de la Indústria (ICN) a Catalunya és un 13,3% inferior als onze primers mesos de l'exercici anterior. Al conjunt de l'Estat, l'ICN va caure un 2,4% el novembre, menys que a l'octubre (-8,8%).

Segons l'INE, el sector energètic continua presentant les caigudes de vendes més accentuades. Durant el mes de novembre, les empreses energètiques -exceptuant aquelles especialitzades en el subministrament d'energia elèctrica, gas, vapor, aire condicionat i aigua- van reduir els seus ingressos un 40,9% en termes interanuals. Pel que fa als béns de consum, la davallada va ser del 5,7%, mentre que les indústries especialitzades en béns d'equips i en béns intermedis van incrementar la seva facturació un 6,1% i un 2,3%, respectivament.

Per comunitats, les Illes Canàries continuen sent el territori on més cauen les vendes industrials (-16,4%), seguides per Andalusia (-11,8%) i les Balears (-11,1%). A l'altra banda es troba Galícia, on el sector industrial va incrementar un 7,4% la seva facturació durant el mes de novembre. A continuació apareixen el País Basc (+1,7%), Castella i Lleó (1,2%) i Aragó (0,8%).