L'empresa internacional Semen Cardona, amb la seu central a la població bagenca, ha arribat als 4,1 milions de dosis seminals porcines distribuïdes el 2020, una xifra rècord per a la companyia. Segons dades aportades per l'empresa, en total han estat 4.128.844 dosis, que suposa un increment d'un 12% respecte a l'any anterior. D'aquestes dosis, més de 3 milions van ser produïdes als centres d'inseminació artificial propis. En concret, 3.182.072 dosis, el que suposa un increment d'un 10% respecte al 2019.

En total, la facturació de Semen Cardona el 2020 va superar els 14 milions d'euros, sumant la facturació d'Espanya, que s'acosta els 13 milions d'euros i creix un 26% respecte al 2019, i Mèxic, que supera els 1,3 milions d'euros, en un any complicat per la crisi de la covid-19 i en què el sector agropecuari s'ha revelat com a essencial i ha redoblat els esforços per assegurar l'abastament d'aliments.

Semen Cardona reporta que té un paper preponderant al mercat espanyol: el 2020 va produir un 15% de les dosis (2.702.491) i en va distribuir un 20% (3.649.263). El 2019 va ser la primera empresa d'Espanya a oferir la tècnica PCR en totes les dosis, que el sector ha anat introduint de manera gradual. L'objectiu de l'empresa és reforçar l'aposta per la bioseguretat i la higiene, una matèria en què Semen Cardona es declara pionera.

El 2020 també van posar en marxa el centre logístic de Segòvia, una instal·lació que permet seguir aplicant millores en bioseguretat i organització i eficiència en els sistemes de treball. A més, la seu mexicana va experimentar un creixement de vendes d'un 15% i va arribar als 1,3 milions d'euros de facturació. Unes xifres que la consoliden com una gran aposta internacional de Semen Cardona.

Per a aquest 2021, Semen Cardona vol seguir sent una empresa de referència a escala mundial en l'especialització de servei de producció i distribució de material genètic porcí. Així mateix, assegura que seguirà col·laborant estretament amb proveïdors i clients per millorar la bioseguretat i l'eficiència dels processos productius i de distribució. L'objectiu de la companyia és mantenir la tendència d'obrir nous centres més grans i reduir els petits.