El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, va assegura ahir que el Mobile World Congress (MWC) se celebrarà «sí o sí» aquest any a Barcelona, encara que sigui amb menys assistents i s'augmentin les proves diagnòstiques per garantir que els participants estan lliures de covid.

L'associació GSMA, organitzadora del MWC, la fira tecnològica més gran del món, va haver de cancel·lar l'edició del 2020 per la pandèmia i retardar a mitjans d'any l'edició d'aquest 2021, que si no hi ha contratemps tindrà lloc del 28 de juny a l'1 de juliol.

En una entrevista a Efe, Tremosa es va mostrar confiat que la vacunació contra la covid-19 i l'accés a proves diagnòstiques de forma massiva, tant tests d'antígens com PCR, permetin la celebració del congrés d'aquest any, malgrat que l'epidèmia, lluny de remetre, actualment està al pic de la tercera onada. A més, confia que el bon temps jugarà en contra del virus, que ha demostrat estacionalitat, per la qual cosa es podran tornar a celebrar grans esdeveniments a partir del maig o juny. «Si hem de fer tres PCR, les farem; si hem d'estar a dos metres de distància, hi estarem; si hem de portar mascareta, la portarem, però hem d'arrencar», va dir el conseller. Tremosa va insistir que es faran «tots els controls que facin falta», però el MWC reprendrà la seva activitat, encara que sigui amb un aforament més limitat, perquè els participants i les empreses que representen «estan farts de pantalles» i hi ha «una altíssima demanda de presencialitat». A més, va assenyalar el titular d'Empresa, «quan has de tancar un negoci l'última reunió ha de ser presencial, per més que hagis enviat mil missatges i documents». «Hi ha moltes coses que es resolen presencialment», va remarcar.

Tremosa va recordar que el mes de setembre es va celebrar el premi de Moto GP al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, i que, encara que no va haver-hi públic, la cita va reunir unes 3.000 persones, entre personal dels equips, mecànics i altres serveis. «Vam fer proves PCR 48 hores abans a tothom i després de tot el dia allà dins va haver-hi zero infectats», va destacar el conseller.

L'MWC va ser la primera de les nombroses grans fires que es van haver de cancel·lar el 2020 a Barcelona per la pandèmia.