Plataformes de negociació d'accions com Robinhood i Interactive Brokers (IB), populars entre els inversors particulars als Estats Units, i els usuaris del subfòrum de Reddit WallStreetBets per executar les seves ordres de compra de títols de GameStop, han restringit les operacions amb accions d'aquesta companyia i altres amb alta volatilitat al mercat.

En concret, Robinhood ha decidit restringir les operacions amb títols de la cadena de videojocs, així com amb els de la cadena de cinemes AMC i altres valors per la volatilitat del mercat. «En vista de l'actual volatilitat del mercat, estem restringint les transaccions de certs valors a només el tancament de posicions, inclòs, va anunciar la plataforma per les xarxes socials.

Per la seva banda, Interactive Brokers també va anunciar que ha liquidat el comerç d'opcions de GME, AMC, BB, EXPR i KOSS «per l'extraordinària volatilitat als mercats». També ha assenyalat que les posicions llargues en accions requeriran un marge del 100% i les posicions curtes en accions requeriran un marge del 300% «fins a un altre avís». A més d'aquests, els valors que han protagonitzat en les últimes sessions a Wall Street la revolta d'inversors detallistes organitzats a través de WallStreetBets davant de grans fons baixistes, Robinhood també ha decidit restringir les operacions amb títols d'American Airlines, BlackBerry, Best Buy, Castor Maritime, Express, KOSS Corporation, Naked Brand, Nokia, Sundial Growers, Tootsie Roll i Trivago. «Enmig d'una volatilitat significativa del mercat, és més important que mai que ajudem els clients a mantenir-se informats», va assenyalar la plataforma, que va destacar que el 2020 més de 3,2 milions de persones van consultar els recursos de formació financera posats a la disposició del públic per Robinhood.

Altres intermediaris com Flatex-Degiro, més usats pels usuaris a Espanya, no tenen restingrida l'operativa en aquests valors «de moment» i reconeixen que han experimentant un augment tant de l'activitat en la negociació així com en l'obertura de comptes.