28 de gener de 2021
28.01.2021
Regió7

El Govern acorda distribuir en tres trams els ajuts als empleats en ERTO segons el temps d'afectació

El registre s'obrirà en setmanes i diferenciarà entre afectats menys de 3 mesos; entre 3 i 6 mesos i més d'un semestre

28.01.2021 | 13:21
Pla curt del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani durant la reunió del Consell de Diàleg Social, el 25 de gener del 2021

El Govern acorda amb sindicats i patronals distribuir segons el temps d'afectació els ajuts als treballadors amb la feina suspesa en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). Així ho ha afirmat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, durant la roda de premsa de valoració de l'Enquesta de Població Activa (EPA). Segons El Homrani, el registre s'activarà "en 2 o 3 setmanes" i, un cop recollides les peticions, "s'acabarà d'adequar la xifra" final diferenciant entre les suspensions de contracte de fa menys de 3 mesos; d'entre 3 i 6 mesos i les que superen un semestre. El pressupost global de l'ajut és de 105 milions d'euros i, en un inici, el Govern va assegurar que seria de 600 euros.

El Homrani ha afirmat que a banda del temps d'afectació els ingressos dels treballadors que accedeixin a l'ajuda haurà de ser inferior al salari mínim de referència català, de 1.239 euros. "Acabarem de decidir en el moment en què tinguem tancat el registre", ha afirmat el conseller de Treball. Segons les dades del Departament de Treball, a principis de gener hi havia 172.735 treballadors afectats.

La conselleria espera tancar les condicions d'accés "a principis de la setmana que ve" i que "en les properes dues o tres setmanes s'iniciï el registre", que seguirà el model de cens obert de les últimes ajudes d'autònoms.

Pel que fa a les ajudes a les pimes de 2.000 per treballadors en ERTO, El Homrani ha defensat que han d'anar condicionades al manteniment de l'ocupació, que s'ha fixat en un any d'inici, tot i el rebuig de les patronals. "La voluntat del Govern és clara", ha advertit abans d'afegir que aquesta condició "és el que dona sentit a l'ajuda econòmica".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit