Les comarques de la Catalunya central van tancar el mes de gener amb un total de 32.945 aturats, 179 més que el mes de desembre, el que suposa un increment intermensual del 0,55%. Aquest percentatge se situa molt per sota de l'increment mitjà català, que va ser, el mes passat, del 2,1%. En termes interanuals, les comarques centrals van sumar el gener 6.923 aturats registrats més que un any enrere, el que suposa un increment del 26,06%, un percentatge també inferior al ritme de creixement de l'atur català, que va ser, el gener, tres punts superior.

L'atur va incrementar-se en totes les comarques del territori, excepte al Baix Llobregat Nord, on va caure poc més de mig punt respecte del mes anterior. Destaca l'augment lleugerament superior al 9% de la Cerdanya. A la resta de comarques, l'augment del nombre de persones registrades a l'atur va ser inferior a la mitjana catalana. En termes interanuals, es van comportar, el gener, millor que la mitjana nacional l'Anoia, el Bages, el Baix Llobregat i el Berguedà, mentre que als territoris amb menys implementació de la indústria el percentatge de creixement va ser superior a la mitjana.

Catalunya ha arrencat 2021 amb la major pujada de l'atur registrada en un mes de gener des de 2013, en sumar 10.470 persones aturades. Catalunya ha tancat gener amb 3.346.891 persones afiliades a la Seguretat Social, 36.770 menys que el mes anterior i 72.759 menys que fa una any, amb la qual cosa registra ja onze mesos consecutius de reducció interanual de l'afiliació, encara que des de juny de 2020 aquesta caiguda s'ha anat suavitzant.