El centre de desenvolupament de software de Seat, SEAT:CODE, està immers en el desenvolupament de nous serveis per a la mobilitat urbana després de tancar un 2020 en què ha llançat la seva plataforma de gestió de motos compartides Seat Mó i ha lliurat més de 30 projectes a clients, alhora que ha ampliat la plantilla.

SEAT:CODE, la primera iniciativa de la companyia automobilística en l'àmbit del software, va néixer al juliol del 2019 amb l'objectiu d'impulsar la transformació digital del fabricador d'automòbils i ha estat treballant en projectes tot el 2020, malgrat el context de la pandèmia.

En una seu de 2.100 metres quadrats situada a la Rambla de Barcelona, on treballen 150 professionals, el centre ha incorporat en un any 85 persones i el seu objectiu és seguir augmentant la plantilla, segons un comunicat de Seat.

El vicepresident executiu de finances i IT de Seat, Carsten Isensee, ha destacat que la plantilla «es dedica a liderar la transformació digital de la companyia i a crear aplicacions i solucions digitals per als nostres clients». Quinze nacionalitats diferents estan representades a la plantilla, que té un 20% de presència femenina.

En el marc de l'evolució de Seat cap a una empresa experta tant en maquinari com en programari, la companyia ja ha format cinc treballadors de la línia de producció per incorporar-los al centre, en una aposta pel talent intern que es planteja mantenir.

La plataforma multimodal que ha desenvolupat fa possible monitorar tots els vehicles hi estan connectats en temps real a través d'un sistema de geolocalització, editar les zones d'aparcament i gestionar pagaments dels usuaris, entre altres funcions.

Utilitzant la tecnologia IoT, l'operador també pot crear i editar dashboards -les representacions gràfiques que s'utilitzen per avaluar el model de negoci-, seguir dades en temps real, analitzar el comportament dels usuaris o fer previsions.