La 080 Barcelona Fashion se celebrarà a l'edifici de La Pedrera la setmana del 26 d'abril i tornarà a ser 100% digital, segons va informar ahir el Departament d'Empresa en un comunicat. La 080 es trasllada a l'emblemàtic edifici de Gaudí després de celebrar-se al Recinte Modernista de Sant Pau en les dues anteriors edicions. La decisió d'optar de nou per un format íntegrament digital, amb l'emissió de passarel·les per streaming, respon a la situació excepcional derivada de la pandèmia i, també, a la vocació de la 080 «d'avançar-se als escenaris de futur per a la moda» i a una voluntat d'apropar-la «a tots els públics», segons Empresa.

Ahir es van publicar les bases per participar en la propera edició del 080. Els dissenyadors i marques de moda interessades poden presentar les seves candidatures a partir de dijous i durant els propers 15 dies de forma telemàtica.

El certamen de moda, que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d'Empresa, pretén ser una «plataforma de moda oberta, plural, multidisciplinària i internacional amb l'objectiu de convertir Catalunya en un referent de generació de projecció del disseny en el sector de la moda». A més, es vol «consolidar un projecte a llarg termini que ofereixi credibilitat i un segell diferenciador en el disseny, la producció i la distribució de moda».