La Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) ha fet un balanç «molt positiu» de la formació que ha ofert el 2020 i ara presenta una nova oferta formativa per a empreses i autònoms.

L'associació anoienca considera que «la formació és un dels grans eixos per potenciar el talent de les empreses». Per aquest motiu, l'entitat aposta per ajudar tant empreses com treballadors a ser competitius, reforçant el coneixement, aportant competències transversals i especialitzades a través de la formació. Com a mostra d'aquesta rellevància, la patronal anoienca fa un balanç «molt positiu» de l'oferta formativa organitzada i impulsada per l'entitat al llarg de l'any passat.

El 2020 ha ofert 22 accions formatives que s'han desenvolupat en 655 hores, que han format 324 persones -autònoms, treballadors i desocupats. Tot i la situació generada per la pandèmia, l'entitat assegura que s'han pogut fer sense cap incidència, i en tot moment s'han adaptat a les circumstàncies sanitàries i han ofert diverses modalitats de formació. En aquest sentit, s'han impartit cursos de formació subvencionada i també s'ha fet formació a mida de les empreses. Una altra de les accions formatives ha sigut la realització del Programa d'Operacions en Entorns de Producció, un pla formatiu impulsat per la UEA i la Universitat de Lleida en què han participat tretze alumnes.

I per al 2021, mantenint la mateixa aposta que l'any passat, la UEA impulsa noves sessions formatives. Pel que fa als cursos subvencionats, si les circumstàncies del moment ho permeten, s'impartiran de manera híbrida: places presencials i a distància. Si es tornés a decretar un nou confinament o restricció, els cursos es faran de manera virtual.

Quant a la formació especialitzada, els cursos s'oferiran online. Com a novetat, enguany hi ha cursos adreçats al col·lectiu dels professionals autònoms i de forma subvencionada.

Per a més informació , es pot consultar la pàgina www.uea.cat o formacio@uea.cat.