El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, assegura que el Mobile World Congress (MWC) torna a Barcelona aquest 2021, malgrat la pandèmia, encara que «serà un esdeveniment diferent del d'edicions anteriors», amb menys visitants i rigoroses mesures de seguretat per evitar contagis.

En un article enviat als mitjans, Hoffman explica que la patronal GSMA, organitzadora del MWC, treballa «incansablement» amb Fira de Barcelona, l'Ajuntament, la Generalitat, el Govern espanyol i Turisme de Barcelona per fer realitat la celebració de la més gran fira tecnològica del món, que va haver de cancel·lar la seva edició del 2020 per la crisi del coronavirus. «Hem aconseguit un progrés significatiu per arribar a aquest punt i ara estem 100 % centrats a portar de tornada l'esdeveniment, en persona, del 28 de juny a l'1 de juliol d'aquest any», afirma el màxim responsable de GSMA, patronal que reuneix uns 800 operadors de telefonia mòbil i més de 200 empreses tecnològiques de tot el món.

Ara que es compleix un any de l'anunci de la cancel·lació de l'edició del 2020, Hoffman assenyala que va ser una decisió difícil, que «no es va prendre a la lleugera», i que en aquell moment ningú era conscient de l'impacte real de la pandèmia. «Si ens equivocàvem, provocaríem una profunda pertorbació i conseqüències per a més de 2.300 expositors i més de 100.000 assistents, sense esmentar l'impacte en negocis, treballadors i la comunitat local», explica el directiu, que subratlla que, sabent el que sabem ara, pot garantir que la decisió de cancel·lar «va ser la correcta». «La cancel·lació va ajudar a aturar la propagació del virus a Barcelona i més enllà, i va salvar vides com a resultat», remarca el CEO de GSMA, que recorda que va rebre algunes crítiques és aquell moment, en part perquè el MWC va ser la primera gran conferència internacional que es va suspendre per la pandèmia. Amb tot, esdeveniments de tot tipus van anar desapareixent en setmanes i mesos posteriors dels calendaris firals de tot el món.

Hoffman afirma que la pandèmia ha accelerat el canvi en tots els àmbits i que «és difícil imaginar tornar exactament al punt on érem». La mateixa GSMA s'ha vist obligada aquest últim any a transformar alguns dels seus esdeveniments presencials en virtuals, però malgrat aquest èxit «faltava alguna cosa». «Alguna cosa única i estimulant com la connexió humana cara a cara, que simplement no podem replicar digitalment», explica el conseller delegat.

Aquesta connexió en persona, recalca Hoffman, és el que ha fet que el MWC de Barcelona tingui tant èxit. «Té una reputació inigualable com a espai per fer negocis, innovar i arribar a acords importants. L'increïble entorn de Barcelona juga un paper molt rellevant en tot això, i la ciutat en si s'ha convertit en la Mobile World Capital per a la comunitat mòbil i tecnològica internacional, que ha estat rebuda amb els braços oberts any rere any», explica.

«Per això estem tan decidits a portar de tornada l'MWC Barcelona el 2021», remarca el directiu, que assegura, no obstant això, que els organitzadors no són «ingenus» i que «les coses no seran com abans».