La Generalitat va obrir ahir, 15 de febrer, el registre perquè les persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO o bé amb un contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària puguin rebre un pagament únic de 600 euros.

El període de sol·licituds estarà actiu fins al 25 de febrer a les 15.00 h i es preveu arribar a un total de 175.000 beneficiaris. La inscripció al registre s'haurà de fer a través del Servei d'Ocupació de la Generalitat i serà l'únic tràmit necessari per sol·licitar l'ajut. En aquest cas, l'ordre de presentació no es tindrà en compte per a l'adjudicació de les subvencions, sinó que es prioritzaran els treballadors amb les rendes més baixes.

Els requisits per optar a la prestació són residir a Catalunya i estar afectat per un ERTO actiu el desembre del 2020, o bé ser beneficiari de la prestació extraordinària com a fix discontinu. Per formalitzar la inscripció al registre, no és necessària una signatura electrònica. Un cop tancat el registre, el Departament de Treball analitzarà la situació dels sol·licitants i, posteriorment, publicarà la resolució de la convocatòria i efectuarà el pagament a les persones que n'hagin resultat beneficiàries. En total, la Generalitat destinarà 105 milions d'euros a aquesta partida.