El Govern va autoritzar ahir transferir 10 milions d'euros addicionals dels Fons extraordinaris al Departament d'Empresa per crear nous ajuts directes al comerç i als esdeveniments firals obligats a tancar per la covid. En concret, es destinaran 6,4 milions per a establiments de més de 400 metres quadrats i locals dins de centres comercials, i 3,6 milions per a fires locals, comarcals i nacionals i recintes firals. Els diners per als comerços s'afegiran a les línies de fins a 8.000 euros per establiment anunciades fins ara, tot i que fonts d'Empresa van informar que encara es treballa per detallar els imports que es pagaran. El Govern té previst publicar les bases dels nous ajuts, que gestionarà el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), els propers dies.

Els 6,4 milions a la nova línia d'ajuts per als establiments de més de 400 metres quadrats i per als locals comercials en centres, galeries i recintes comercials, tancats des del 7 de gener, s'afegiran a les dues establertes fins ara. A finals de desembre, es van atorgar ajuts a 565 comerços. A finals de gener, es va fer una segona línia específica arran de les noves restriccions que es va tancar la setmana passada i que està en fase de tramitació de sol·licitud, i per la qual es pagaran 8.000 euros per establiment. La nova línia, es detallarà en els propers dies. Els 3,6 milions addicionals es faran servir per ajudar esdeveniments firals que no s'han pogut celebrar per les restriccions sanitàries,d'àmbit local, comarcal o nacional, i també als recintes firals.

El Govern també va aprovar ahir al Consell Executiu l'ampliació d'11 milions d'euros d'ajuts per a empreses i autònoms del sector turístic. Així, les subvencions arribaran a 7.080 beneficiaris, un 40% dels quals són empreses d'allotjament, un 23% agències de viatges i el 14% guies turístics. El pressupost dels ajuts després d'aquesta extensió s'eleva a 38,7 milions. Els recursos s'extrauran dels fons extraordinaris per combatre la covid-19 i els gestionarà el Empresa. Aquesta ampliació és la segona després dels 8,7 milions d'euros addicionals amb què la conselleria ja va reforçar la partida la setmana passada.