La candidatura vinculada a l'ANC Eines Pimec a presidir la patronal de la petita i la mitjana empresa va presentar ahir la seva proposta a les comarques centrals en una roda de premsa al Parc de la Seu de Manresa. El seu candidat, Pere Barrios, va instar tots els afiliats a votar en les eleccions del 23 de febrer «per treballar per al desenvolupament del país» i va assegurar que posaran a l'abast de tothom totes les facilitats perquè puguin exercir el seu dret a vot, i que compten amb el suport de voluntaris de l'ANC per fer-ho possible. Barrios va considerar que la patronal ha tingut la mateixa persona al capdavant els darrers 25 anys, Josep González, i que «està anquilosada i li convé una modernització. És l'hora del canvi». També va remarcar que el seu objectiu és ser l'entitat «representativa de les pimes».

Per la seva banda, Lluís Matamala, secretari de l'ANC a Manresa, va dir que han decidit «apuntalar la candidatura per democratitzar la patronal» i que és l'alternativa per promoure els canvis que li calen. Va assegurar que «és una eina de país» i cal treballar pel seu desenvolupament, especialment en l'àmbit de les infraestructures, com ara la Renfe, que és «tot un fracàs perquè ara es tarda tant per anar a Barcelona com quan es va inaugurar fa un segle». També va remarcar que calen inversions a la C-55 per desdoblar-la fins a Abrera i que cal rescatar l'autopista. «Disposar d'unes infraestructures adequades permet tenir més agilitat per al desenvolupament de la comarca», va assegurar.

També van ser a la presentació les membres de la llista Montserrat Pinyot, de Manresa, i Eugènia Vila, de Sant Fruitós, i Toni Garcia, de Collbató, candidat a la vicepresidència d'Eines Pimec. Els altres candidats de la Catalunya Central són Cristina Solano i Fèlix Salido, de Manresa, Dídac Cerdà i Josep Puigrodon, de Sant Vicenç, Ignasi Montagut, de Berga, i Miquel Cribillers, de Calaf.

L'altra candidatura

Per la seva banda, l'actual secretari general de Pimec i candidat a la presidència per Activisme Empresarial, Antoni Cañete, va considerar ahir «preocupant» Eines Pimec perquè creu que pot «pervertir» la patronal. Cañete va assegurar que a les eleccions no s'enfronta a un altre projecte empresarial sinó «al representant d'un moviment que utilitza tota la seva estructura per entrar a l'entitat». En una entrevista a l'ACN, Cañete va defensar que el seu projecte és «transversal, plural, i hi cap tothom». «Ningú ens podrà titllar de fer seguidisme a cap dels partits», va afegir. Cañete va negar ser el candidat «continuista» i va defensar l'acord amb Foment per la representativitat perquè permet a les pimes «mirar als ulls» a les grans empreses. Els bagencs Joan Vila i Esteve Pintó formen part de la llista Activisme Empresarial.