Grifols va guanyar 618,5 milions d'euros el 2020, un 1,1% menys respecte al mateix període de l'exercici anterior. La companyia atribueix la caiguda a l'impacte de la pandèmia, que va incrementar les provisions en 205 milions d'euros. Excloent aquesta partida i altres costos no recurrents, la farmacèutica hauria registrat un benefici de 736,4 milions d'euros, un 6,6% més en termes interanuals, tal com ha informat aquest divendres en un comunciat. Per altra banda, els ingressos de la companyia van créixer un 4,7%, fins als 5.340 milions d'euros. Els principals impulsors han estat la divisió Bioscience, que engloba totes les activitats relacionades amb el negoci del plasma, i la divisió Diagnostic, encarregada de vendre testos moleculars per a la detecció de la covid-19.

La divisió Bioscience va generar ingressos per 4.243 milions d'euros el 2020, un 6,2% més en comparació a l'exercici anterior. En el comunicat publicat aquest divendres, Grifols destaca al dinamisme del mercat de les immunoglobulines a països com els Estats Units i el Canadà, així com el creixement del mercat de l'albúmina a països com els Estats Units i la Xina. En paral·lel, el grup posa en relleu la contribució que han tingut nous productes sobre les vendes de la divisió.

Pel que fa a la divisió Diagnostic, els ingressos van incrementar-se un 5,8%, fins als 776 milions d'euros. El principal motor de creixement d'aquesta divisió ha estat la comercialització de la prova específica per a detectar el SARS-CoV-2, tot i que les anàlisis de donació de sang també han contribuït de forma positiva a l'augment de la facturació.

L'àrea especialitzada a oferir serveis a hospitals, en canvi, ha reduït la seva facturació un 17%, fins als 119 milions d'euros, afectada per l'alentiment d'algunes inversions i tractaments arran de la pandèmia. Finalment, la divisió Bio Supplies va ingressar 224 milions d'euros, un 15,9% menys en termes interanuals, principalment per la finalització de certs contractes de venda de plasma a tercers.