Mercadona ha decidit compartir 409 milions d'euros en primes el 2020 amb les més de 90.000 persones que formen la plantilla. En concret, són 366 milions en concepte de prima per objectius, que l'empresa va repartir ahir, 1 de març, als quals s'han de sumar els 43 milions que el mes d'abril de l'any passat també van rebre els empleats en reconeixement del compromís i l'esforç extraordinari demostrat durant els inicis de la crisi sanitària per la covid-19.

Segons dades aportades per l'empresa, la cadena de distribució alimentària té gairebé 2.000 treballadors entre els dotze supermercats del territori central i la planta logística d'Abrera.

Per a Patricia Cortizas, directora general de Recursos Humans i Relacions Externes de Mercadona, «en un any com el 2020, tan complex de gestionar, la companyia ha aconseguit la millor gestió de la seva història. Garantir l'obertura tots els dies dels més de 1.600 supermercats a Espanya i Portugal no hauria estat possible sense el talent i l'esforç diari de totes i cadascuna de les treballadores i treballadors que formem Mercadona, sense el seu compromís per preparar i servir les botigues, o per lliurar les comandes online en els moments tan difícils que estem vivint». Afegeix que «és un motiu d'orgull haver tingut l'oportunitat de comprovar que, en els moments excepcionals, és quan sorgeixen les persones excepcionals com les qui componen aquesta plantilla que, amb els seus fets, s'han convertit en un exemple per a la societat».

La decisió de compartir amb tot el personal el benefici generat es va establir fa més de 20 anys, el 2001. Des d'aleshores, Mercadona ha repartit més de 4.200 milions d'euros, xifra que reflecteix el seu compromís amb el creixement compartit i el reconeixement de la feina i l'esforç del conjunt de la plantilla. De fet, qualsevol empleat,des del primer any i en el cas d'assolir les metes i els objectius pactats al principi de l'exercici, cobra una mensualitat extra, quantitat que ascendeix a dues mensualitats un cop se superen els cinc anys d'antiguitat. Gràcies a això, el sou del personal base ascendeix a aproximadament 1.800 euros nets al mes de mitjana, amb les pagues extra i la prima per objectius ja incloses.