GM Food Iberica va obrir ahir el nou Gros Mercat de Manresa amb l'objectiu de donar més bon servei als clients, i substituirà l'actual, situat a Sant Fruitós de Bages. El nou Gros Mercat incorpora, entre altres novetats, una benzinera GMOil per al públic en general que s'obrirà dijous 11 de març, peixateria i una sala de mercat de frescos més àmplia. El nou centre, ubicat al carrer Sallent, 91-93, de Manresa, ha comportat una inversió de 3,3 milions d'euros. Així, GM Food avança en el pla de renovació dels seus establiments de cash&carry, que ja s'ha aplicat als centres de Figueres, Girona, Palamós i aquest 2021 a Olot.

Gros Mercat Manresa és l'onzè cash&carry de la companyia a província de Barcelona i el vint-i-quatrè a Catalunya. L'establiment, dirigit exclusivament a professionals de l'hostaleria i la restauració, té una superfície de sala de vendes de 2.500 m2. El nou cash&carry va rebre la visita de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i de la regidora d'Indústria i Comerç, Núria Masgrau, que van estar acompanyats del director general de GM Food, Lluís Labairu, que va destacar l'esforç que ha fet l'equip de la companyia durant l'últim any.

El centre té 22 llocs de treball directes. El nou Gros Mercat Manresa continuarà donant servei a les poblacions de l'àrea d'influència en els àmbits d'horeca i retail. L'establiment disposa ara de 112 les places d'aparcament per als clients.

Els usuaris del Gros Mercat de Manresa poden trobar una completa zona de producte fresc de 463,24m2 amb carnisseria i peixateria al tall i en lliure servei, xarcuteria, fruita i verdura, plats precuinats, lactis, congelats i gelats. En total, el nou establiment ofereix 10.181 referències, de les quals 1.255 corresponen a les marques pròpies de GM Food Iberica. Totes aquestes referències estan a disposició dels clients en format professional.

El nou Gros Mercat Manresa també incorpora les adaptacions de sostenibilitat necessàries, com plaques fotovoltaiques i instal·lacions frigorífiques eficients que disminueixen el consum. Els 70 cash&carry de GM Food fan servir energia renovable amb certificat d'origen i disposen de plans de gestió de residus.

La companyia dona feina a més de 1.000 persones a tot Catalunya, on actualment té 24 centres Gros Mercat, 2 plataformes logístiques, prop de 500 supermercats franquiciats amb les ensenyes Suma, Proxim i Spar, i 8 benzineres GMOil,

GM Food Iberica, amb una facturació de 1.161 milions d'euros i una plantilla de 2.500 empleats, és una empresa internacional propietat del conglomerat Bright Food amb capital 100% xinès. La companyia té 6 seus repartides per tot Espanya i és referent al mercat de l'horeca estatal amb la seva ensenya de cash&carry GMcash-Gros Mercat i la divisió de Food Service. L'empresa té més de 800 supermercats franquiciats sota les ensenyes Suma, Proxim i Spar.