El Govern central va anunciar ahir la creació d'un consorci publicoprivat amb Seat-Volkswagen i Iberdrola per muntar la primera fàbrica de bateries a Espanya, que estarà situada a prop de la planta de vehicles elèctrics que Seat desenvoluparà a Martorell.

La ministra d'Indústria, Energia i Turisme, Reyes Maroto, que ho va anunciar en la clausura del 28è congrés federal d'UGT FICA, va afirmar que el consorci estarà «obert a d'altres socis». Es busca desenvolupar actuacions per garantir que a Espanya hi hagi les infraestructures, instal·lacions i mecanismes necessaris per fabricar de forma autònoma i competitiva un vehicle elèctric connectat complet. Segons la ministra, el consorci, el primer en el sector de l'automoció, «és fruit del compromís del Govern perquè Espanya segueixi sent líder en la indústria de l'automòbil a escala mundial, apostant per una mobilitat sostenible». El comitè de Seat veu positiu tenir una planta bateries però mostra cautela

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero (UGT), veu «positiu» l'anunci però ha rebut al mateix temps amb cautela la notícia. Carnero va comentar que no n'ha concretat la ubicació de la planta, ja que, segons la informació que estudia «no està decidida», va apuntar.

Ningú del Govern a l'acte d'avui

Cap membre del Govern no assistirà avui a l'acte de Sánchez i el rei a Seat pel 70è aniversari de l'automobilística. Fonts del Govern van recordar que l'Executiu català «no participa en actes del rei» des de la presidència de Quim Torra.