Facebook i Oracle també han cancel·lat la seva presència al Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà al juny a Barcelona, per la covid-19, amb la qual cosa se sumen així al degoteig d'empreses que ja han anunciat que no acudiran físicament a l'esdeveniment. Facebook va afirmar en un comunicat que no assistirà a l'esdeveniment de forma física pel coronavirus, com l'any passat, si bé va explicar que buscarà una fórmula per participar-hi de forma virtual. Per la seva banda, fonts d'Oracle van confirmar a Efe que no aniran al Mobile per la covid, sense oferir més detalls

Aquestes dues cancel·lacions se sumen a les de Sony, Ericsson i Nokia, que van dir que no pensen ser físicament a la fira, que aquesta setmana ha presentat el protocol de seguretat que seguirà l'esdeveniment per la pandèmia.

ISE redueix la fira a Barcelona

Els organitzadors de l'ISE, la fira més gran del món del sector audiovisual, han decidit reduir el congrés a Barcelona a un format «local» de només dos dies, amb activitats presencials i oferta digital. Així, Fira de Barcelona ja no l'acollirà entre l'1 i el 4 de juny, sinó només entre els dies 1 i 2, tot i fonts de l'organització no saben ni quant espai ocuparan ni l'assistència. «Continua la incertesa sobre la pandèmia i els viatges internacionals, i això significa que no podem fer ISE 2021 en el format tradicional. Els nostres expositors han deixat clar que hi ha desig d'unir la indústria, però a escala local», va dir el director general de l'ISE, que també s'organitzarà a Munic (8-9 de juny), Amsterdam (15-16 de juny) i Londres (23-24 de juny).