El BBVA va finançar l'any passat projectes sostenibles al conjunt de l'Estat per valor de més de 20.000 milions d'euros. Els camps als quals va destinar aquesta quantitat van ser activitats, infraestructures i agroindústria sostenible, així com a emprenedoria i inclusió financera. Del total, el 42% es van mobilitzar a Espanya. Segons el mateix banc, BBVA supera en l'actualitat la meitat de l'objectiu que el 2018 es va marcar fins al 2025: mobilitzar 100.000 milions d'euros.

BBVA es proposa «acompanyar els clients en la seva transició cap a models de negoci més sostenibles» i en aquest context vol oferir «solucions de finançament que permeten que l'aposta per la sostenibilitat sigui rendible, alhora que contribueix a la cura de l'entorn». Això, segons dades del banc, s'ha materialitzat amb la mobilització en només tres anys de més de 50.000 milions destinats a iniciatives sostenibles. «BBVA va mobilitzar més de 8.500 milions d'euros per finançar projectes sostenibles a Espanya el 2020», va afirmar Peio Belausteguigoitia, country manager de BBVA a Espanya, en el lliurament a Bilbao dels premis SOStenibilidad 2021.

L'entitat assegura que aquesta xifra, el 42% del que el grup va destinar a finançament sostenible l'any passat arreu, és «només una part del model d'acompanyament que l'entitat ofereix als seus clients». Un model de servei que està orientat, diu el banc, «a la sensibilització, al disseny de projectes i la gestió d'ajuts públics».