En solitari després del fiasco de l'intent de fusió amb el BBVA. I sense vendre filials. No està previst «cap procés de venda en un futur pròxim», ni de la filial britànica, TSB, ni de la mexicana.

Categòric, el nou conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno es va estrenar davant la junta d'accionistes a Alacant en la qual va rebre el testimoni del seu predecessor, Jaume Guardiola i va ratificar el full de ruta de l'entitat amb l'estructura organitzativa que va aprovar la setmana passada, el primer dia en el càrrec que, al seu judici, permetrà «alinear a tots els equips del banc per a incrementar, encara més,« el focus en els clients.

Al seu torn es va ratificar la pèrdua de funcions executives del president, Josep Oliu, que porta 21 anys en el càrrec i que, com ell mateix va afirmar en el seu discurs, ara es focalitzarà «en els aspectes estratègics i de control i de supervisió de la gestió de l'entitat».

González-Bueno, que atresora una gran experiència en banca i, especialment, en l'àmbit digital ja que va ser qui va popularitzar ING Direct a Espanya, va assegurar que l'objectiu ara, a més del mercat domèstic serà «accelerar la senda de rendibilitat» i augmentar la contribució al grup de les filials estrangeres.

El conseller delegat va defensar la reestructuració organitzativa que va aprovar el consell d'administració la setmana passada, el seu primer dia en el càrrec, que va definir com «més plana» i amb una gran contribució del «talent intern», així com «més àgil i més enfocada al client».

Pel que fa a la divisió de l'organització en tres negocis (particulars, empreses i corporativa), el directiu de l'entitat bancària va destacar el paper del segment d'empreses com «un dels actius diferencials» del banc, activitat en la qual és líder.