El consell d'administració de la nova CaixaBank, resultat de la integració de Bankia, ha nomenat president executiu José Ignacio Goirigolzarri, tal com estava previst, i ha convocat Junta per al proper 14 de maig a València. El consell d'administració de l'entitat va adoptar ambdues decisions en la seva primera reunió, celebrada ahir a València.

La nova CaixaBank va iniciar la seva marxa divendres, una vegada culminat el procés legal de fusió entre CaixaBank i Bankia, i ahir va convocar la primera reunió del seu consell. El nou consell d'administració del banc està format per 15 membres, dels quals un 60% són independents, mentre que el 40% són dones. És un consell format per dos consellers executius, tres dominicals (que representen els interessos dels accionistes), nou independents -sis provinents de CaixaBank i tres de Bankia- i un d'extern.

Els dos consellers executius són Goirigolzarri, expresident de Bankia, i Gonzalo Gortázar, que ja era conseller delegat de CaixaBank. Els tres dominicals són Teresa Santero -en nom del FROB-, Tomás Muniesa i José Serna, tots dos dominicals de CriteriaCaixa. Pel que fa als nou independents, sis provenen de CaixaBank i tres de Bankia. Formen el llistat d'independents l'exministra socialista Cristina Garmendia, Amparo Moraleda, María Verónica Fisas, Eduardo Javier Sanchiz, John Shepard, Koro Usarraga, Joaquín Ayuso, Francisco Javier Campo i Eva Castillo. El consell es completa amb Fernando María Costa Duarte Ulrich, que té la consideració d'extern.

Al final de la primera reunió del consell, el president executiu de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, va assegurar que «el projecte de fusió de Bankia i CaixaBank és un projecte enormement il·lusionant i molt ambiciós, ja que té com a propòsit liderar la transformació del sector bancari espanyol i contribuir al desenvolupament de les empreses i famílies espanyoles en tot moment, i especialment en la situació actual», va dir el banc en un comunicat.