La planta de Grupo Gallo a Esparreguera amplia la seva activitat productiva amb l'elaboració de les noves varietats de pasta amb farina de llegums amb les quals la companyia consolida l'especialització productiva de la seva gamma Sense Gluten a la seva fàbrica del Baix Llobregat Nord. La fàbrica es va convertir, l'any 2015, en la primera del país a produir de manera exclusiva pasta sense gluten, sota la certificació del Sistema de Llicència Europeu (ELS).

Grupo Gallo assegura en una nota de premsa mantenir el seu objectiu de cobrir totes les necessitats de consum en la seva gamma Sense Gluten que ja compta amb 21 referències, a les quals s'afegeixen les quatre noves varietats de pasta elaborades a base de llentia vermella, cigró i pèsol: es tracta de les Hèlixs de llentia vermella, els Fideus de Cigró, els Macarrons de Pèsol i les Hèlixs de Cigró elaborades amb el 100% de matèria primera de llegum

La producció en exclusiva de varietats sense gluten en aquesta planta es va iniciar el 2015, amb 600 tones produïdes durant el primer any. El 2020 ja s'hi van produir 2.000 tones. Amb les noves varietats de la gamma Gallo Nature 100% Llegums, la planta d'Esparreguera preveu produir 300 tones més anuals.

L'ampliació de l'activitat productiva a Esparreguera és conseqüència de la implementació del nou Pla Industrial del grup, basat en el plantejament de producció per especialitats, amb el qual la companyia té la intenció de consolidar i redefinir els rols de les seves quatre fàbriques.

La nova estratègia industrial va acompanyada d'un pla d'inversions que, en el cas de la planta d'Esparreguera, s'ha traduït en prop de 100.000 euros per posar en marxa els processos de producció i les instal·lacions. La inversió ha de permetre a la seva plantilla, formada per 15 persones, assumir el creixement de l'activitat productiva de les especialitats Sense Gluten, que ascendeix a 32 referències diferents, després de la incorporació de la nova gamma de farina de llegums.