La cinta transportadora de la rampa de Cabanasses, l'obra que ha de consolidar l'increment de producció minera a Súria, ha començat a funcionar. De moment, ho fa de forma provisional. Divendres es va fer el pas històric de començar les proves de trasllat de mineral de l'interior de Cabanasses a la planta de transformació, a la superfície. La cinta va funcionar durant només una hora. Dissabte es van continuar les proves, que segueixen aquests dies, segons han explicat fonts de la companyia minera a aquest diari.

El desembre passat, i després de més de vuit anys de construcció, es va connectar la rampa amb la mina de Cabanasses. Quatre mesos després, la cinta que transporta el mineral ja està en condicions operatives, tot i que no estarà al cent per cent de rendiment fins d'aquí a uns dies, segons fonts de l'empresa.

La rampa té una longitud de cinc quilòmetres sota terra i cinc-cents metres més en superíficie. La profunditat a la qual arriba la rampa és de 900 metres. Es tracta d'una obra sense precedents a l'estat, que es va presentar la primavera del 2011 en el marc del multimilionari projecte industrial Phoenix. La construcció de la rampa es va posar en marxa a mitjans del 2012, però successius entrebancs, tant legals com tècnics, han allargat la seva posada a punt, que inicialment es preveia que fos el 2014.