La primera edició de la Setmana de l'Ocupació del Bages, jornades de networking online organitzades pel servei de Desenvolupament Local, van tenir la setmana passada la participació de més de 300 persones i 25 empreses. El seu objectiu és posar en contacte empreses i persones que busquen feina, així com fomentar l'ocupabilitat. Durant quatre dies es van dur a terme més d'una quinzena d'activitats, que van incloure xerrades amb les empreses i tallers per millorar l'ocupabilitat dels participants.

La inauguració va tenir la presència de la regidora d'Ocupació, Empresa i Coneixement de Manresa, Cristina Cruz, i el tret de sortida de les activitats el va donar la xerrada «Potencia el teu #networking i fes-te + visible», a càrrec de la professional del networking Rosaura Alastruey.

En el marc de les jornades, el servei d'ocupació CIO Manresa va organitzar tallers de recerca de feina i de millora de l'ocupabilitat (fes més visible el teu currículum, millora les entrevistes de feina...). A més, el CIO, amb l'Oficina Jove del Bages, va programar tallers per als joves. Una de les sessions va tractar sobre com millorar les competències a través de la realitat virtual, en la qual van participar grups d'instituts del Bages, la fundació Ampans i universitats.

Amb la voluntat d'incorporar actes d'altres entitats, també es va integrar a la Setmana la quarta edició del Fòrum Universitat-Empresa, una trobada virtual entre empreses i estudiants organitzada per UPC-Manresa. El Fòrum va reunir més de 95 estudiants i nombroses empreses.

La Setmana de l'Ocupació va tenir la participació de diferents serveis de l'Ajuntament de Manresa; el CIO local, l'Oficina Jove del Bages i universitats, i el suport del Consell Comarcal del Bages, Càritas i empreses del territori.