La direcció de CaixaBank va assegurar ahir que rebaixa l'abast de l'ERO que el banc vol dur a terme al conjunt de l'Estat Espanya, dels 8.291 empleats inicials a un total de 7.791, en oferir la reubicació de 500 persones en filials, i s'ha compromès a recol·locar el 100% dels afectats.

Aquesta és la principal novetat de la reunió mantinguda ahir a Barcelona per ambdues parts, la tercera de la fase de negociació informal, prèvia per tant al període oficial de consultes d'un mes.

El banc sosté que la gran majoria d'aquests 500 empleats es ressituaran a CaixaBank Tech, la filial tecnològica que gestiona la infraestructura d'IT del banc i desenvolupa projectes relacionats amb la transformació digital. Per a la resta de treballadors afectats, CaixaBank ha avançat que està ultimant un ampli procés de recol·locacions amb el qual es compromet a donar una ocupació estable al 100% dels empleats que abandonin l'entitat, un pla pioner en aquest tipus de processos a CaixaBank que l'entitat preveu presentar en la propera reunió.

«Operació cosmètica»

No obstant això, els principals sindicats de CaixaBank consideren que l'oferta de recol·locació d'aquestes 500 persones, per deixar els afectats pel procés de reestructuració en 7.791 empleats, és una mera «operació cosmètica» del banc, han assegurar dirigents sindicals de CCOO i UGT.

I és que els sindicats al·leguen que la documentació que els ha presentat el banc ja contemplava la reubicació d'unes 630 persones en filials, de manera que descarten que el banc hagi flexibilitzat ara la seva postura, més enllà d'intentar maquillar la seva imatge pública.

De fet, els sindicats segueixen veient inacceptables les condicions actuals de l'ERO i desconfien del pla de recol·locacions promès pel banc.

A més, ahir tampoc hi va haver avanços sobre el perfil d'edat dels adherits a l'ERO, ja que el banc va dir la setmana passada que volia que la meitat de les baixes previstes en l'ERO es cobrissin amb menors de 50 anys, per evitar concentrar les sortides entre el personal de més edat, i els sindicats s'oposen a limitar-les.

Baixes voluntàries

La direcció de l'entitat va tornar a defensar ahir que la voluntarietat sigui el criteri preferent d'adscripció a l'ERO, però els sindicats al·leguen que si no milloren les condicions d'indemnització i a més es limita la sortida de majors de 50 anys serà impossible que hi hagi prou voluntaris.

CaixaBank va anunciar la setmana passada que, després de la integració de Bankia, necessitava dur a terme un ERO per suprimir 1.534 oficines, el 27% de la xarxa. Pel que fa al personal, si es descompten les 500 persones que el banc ofereix resituar en filials, els treballadors passarien dels 44.400 treballadors actuals a un total de 36.609.

En la propera reunió, convocada per al proper 5 de maig, el banc assegura que exposarà el seu pla de recol·locació per als empleats afectats, del qual els sindicats desconfien, donada l'experiència de processos anteriors.

Els sindicats també van demanar ahir allargar el període informal de negociació més temps per conèixer al complet l'informe de justificació dels acomiadaments, i mentre preparen accions de protesta de cara a la propera junta general d'accionistes del banc.

Anunci de mobilitzacions

De fet, els sindicats han anunciat que començaran les mobilitzacions contra el pla de reestructuració. Sota el lema «Tots som CaixaBank», els diferents representants de la plantilla van enviar ahir un comunicat on van voler traslladar un missatge de «rebuig» a les mesures de reestructuració proposades per l'entitat i van qualificar de «vergonya» l'actitud del banc.

Els sindicats també tenen previstes accions pels dies 6 i 14 de maig, tot i que encara o han detallat en què consistiran.