Acció Sindical Bages va protagonitzar ahir a la tarda una acció de protesta a les instal·lacions de la delegació manresana de l'empresa de transports Szendez al polígon de Bufalvent de Manresa. Una cinquantena d'activistes van irrompre a 1/4 de 5 de la tarda a l'interior de l'empresa amb la voluntat de romandre-hi tota la nit. L'objectiu de l'acció era reclamar la readmissió d'un repartidor que va ser acomiadat el passat mes de gener. Segons Acció Sindical Bages, el treballador, afiliat de la formació sindical, va ser acomiadat en negar-se a retolar la seva pròpia furgoneta amb els logotips de l'empresa i assumir-ne els costos.

L'acció, que va ser denunciada per Szendex als Mossos, va comportar la intervenció d'agents dels ARRO, que hi van desplaçar quatre furgonetes. La policia va desallotjar l'empresa, traient un a un els activistes, que s'hi havien instal·lat amb menjar i tendes de campanya.

«En aquest temps, l'empresa ha fet alguna oferta reconeixent així les irregularitats, però reclamem la readmissió, perquè s'ha vulnerat el dret fonamental al treball», explicava ahir Àlex Winfield, membre del sindicat. Segons la versió de l'empresa, «el treballador va ser acomiadat perquè no complia», explicava ahir un representant de Szendex a Manresa.