La CGT ha advertit aquest dissabte que molts dels actual ERTO es convertiran en ERO quan s'acabi l'estat d'alarma i ha denunciat que amb la pandèmia s'ha generat una situació de "control social amb retallades de llibertats individuals i col·lectives". Ha posat d'exemple el mateix estat d'alarma, el toc de queda -que prohibeix estar al carrer més enllà de les deu de la nit sense causa justificada- o el confinament i tot, ha afegit, amb una "terminologia militarista i policial". "Les lleis mordassa ens continuen reprimint i les desigualtats socials avancen", ha assenyalat el sindicat en un comunicat després d'un acte a la Plaça Joanic amb motiu de l'1 de Maig.

En la concentració, hi han participat membres de la CGT de Correus, del sector del Lleure i Educació, Sanitat, H&M d'Hosteleria, CPM de Transports, Socorristes i de subcontracte de Vodafone Icono.

D'altra banda, el sindicat ha carregat contra la "precarietat laboral" i contra "la privatització dels serveis públics fruit de l''avarícia del sistema capitalista que no té fi en el seu afany d'obtenció de beneficis", a més de demanar la derogació de les reformes laborals, la reducció de la jornada laboral per repartir la feina entre més treballadors, l'eliminació de les hores extres i la reducció de l'edat de jubilació, entre d'altres.