Informar-te sobre els ODS és important, conscienciar-ne la teva família i amics és el primer pas que has de fer per implementar-los en la teva vida diària

  1. Fi de la pobresa: Ajudar els semblants no és donar almoina, sinó buscar que tots creixem. En economia, si aconseguim que els nostres veïns prosperin, nosaltres també ho farem de manera exponencial.
  2. Fam zero: Ara és el millor moment per fer voluntariat i col·laborar amb bancs d'aliments pròxims als nostres domicilis. Però el més important és evitar llençar menjar a les escombraries.
  3. Salut i benestar: Cada individu és responsable de la seva pròpia salut. Per això, és fonamental que eviteu el risc de consumir nicotines, aliments grassos, alcohol en excés, drogues€ i si és possible, intenteu fer una mica d'exercici al cap del dia.
  4. Educació de qualitat: Busqueu el millor col·legi per als vostres fills. És sens dubte una inversió de futur. No us conformeu amb qualsevol sistema que no us convenci. Fins i tot penseu a complementar l'educació que reben amb activitats que els puguin agradar.
  5. Igualtat de gènere: Comença des de petits. Els nostres fills han d'assumir des del bressol que homes i dones tenen els mateixos drets. L'educació en aquest sentit comença en la família i segueix a l'escola.
  6. Aigua neta i sanejament: Mesureu la qualitat de l'aigua que surt per l'aixeta de la cuina. Una prova senzilla de pH amb paper tornassol us dirà si la vostra aigua és bona. Si no respon als estàndards podeu fer una consulta al vostre proveïdor.
  7. Energia assequible i no contaminant: Potser no sempre cal desplaçar-se en cotxe, ¿oi? Si podeu, feu servir el transport públic.
  8. Treball decent i creixement econòmic: ¿Teniu contractada una persona que treballa diàriament en les feines domèstiques? És tan fàcil com donar-la d'alta a la seguretat social.
  9. Indústria, innovació i infraestructura: Apliqueu l'economia circular a la tecnologia i recicleu qualsevol dispositiu electrònic als punts nets.
  10. Reducció de les desigualtats: Posem-nos per un moment a la pell de l'altre i pensem ¿a qui li donaria cegament un ascens en la seva empresa si se'l mereixés?
  11. Ciutats i comunitats sostenibles: ¿És un bon moment per plantejar a la vostra comunitat de veïns si convé fer una inversió en plaques solars? Ara, moltes empreses sufraguen les despeses d'instal·lació per amortitzar-les com més aviat millor.
  12. Producció i consum responsables: Feu una llista de la compra i no tireu a les escombraries el que no consumiu. I si ho llenceu, feu-ho al contenidor adequat.
  13. Acció pel clima: Recicleu, recicleu i recicleu. Useu bosses de ràfia per anar a comprar, eviteu el malbaratament amb les calefaccions, pareu el motor del cotxe quan no calgui i apagueu els llums de casa si no els necessiteu.
  14. Vida submarina: No tireu ni al mar ni als rius res que no sigui biodegradable. Feu servir els contenidors adequats per no llençar pel vàter residus que no siguin pertinents.
  15. Vida d'ecosistemes terrestres: Un consell: no feu servir insecticides de base química perquè n'hi ha d'ecològics. No trepitgeu formiguers ni destruïu ecosistemes, per petits que siguin, quan aneu a la muntanya.
  16. Pau, justícia i institucions sòlides: De nou l'educació des de petits pot evitar les injustícies. Promoveu que els vostres fills, nebots, veïns€ convisquin en pau des de la infància.
  17. Aliances per assolir els objectius: Sigueu els primers promotors dels anteriors punts. Potser en la vostra família i en el vostre propi entorn, si veuen que esteu concernits amb l'agenda 2030, sereu referents per a ells.