La Fundació Ampans i la consultora de selecció de personal Etalentum Anoia&Bages han signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament per a la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat social.

La col·laboració sorgeix a partir de la necessitat d’Etalentum Anoia&Bages de donar resposta als clients que volen incorporar persones amb discapacitat a les plantilles. Així, el Servei d’Inserció laboral d’Ampans es compromet a posar a disposició de les empreses que contracten la consultoria el seu equip de professionals per ajudar-los en el procés d’incorporació de persones amb necessitats de suport i presentar candidats amb característiques adequades al lloc de treball en el procés de selecció. Ampans també oferirà als clients d’Etalentum el seu catàleg de prestació de serveis laborals, com ara els de neteja o de jardineria, o la secció de serveis a la indústria, entre d’altres.

El Servei d’Inserció d’Ampans va atendre l’any passat més de 800 persones a través de diferents programes d’orientació, formació i acompanyament a la inserció, mentre que el Centre de Noves Oportunitats acompanya prop de 400 joves que han abandonat els estudis de forma prematura i no tenen cap ocupació.

La Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social recull que les empreses amb 50 empleats o més a la plantilla han de reservar el 2% de llocs de treball per a persones treballadores amb discapacitat. També preveu la contractació de serveis d’un centre especial de treball com a mesura alternativa a la reserva de contractació directa de persones amb discapacitat, si l’empresa no pot oferir cap lloc de treball adequat.

El conveni l’han signat el director general d’Ampans, Toni Espinal, i la gerent d’Etalentum Anoia&Bages, Marta Marín. Per a Marín «anar de la mà d’Ampans i dels seus professionals donarà als nostres clients seguretat en l’aposta per la inserció laboral».