L’Igualada Prepara’t, la Setmana de l’Ocupació d’Igualada, ha tancat amb una mitjana de 80 participants. Organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), està adreçada a persones en situació d’atur o que busquen un canvi o gir professional. L’objectiu és oferir eines, guies i consells per a la recerca de feina.

En l’edició d’enguany -la desena consecutiva i que va tenir lloc els dies 18 i 19 de maig- s’ha dividit en dues jornades: la de conferències, que es va desenvolupar de forma híbrida -presencial i virtual en directe-, i el Connecta, l’espai i punt de trobada entre oferta i demanda de feina, en què es van presentar una vintena de propostes per part d’empreses. Les accions formatives van reunir una mitjana de 80 participants.

La conferència inaugural de la Setmana de l’Ocupació va ser a càrrec de Jordi Marcè, regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, i Joan Domènech, president de la UEA. Marcè va destacar que el Prepara’t mostra la seva consolidació i que «és més necessari que mai, especialment, davant les circumstàncies actuals» i va fer un repàs de les accions dutes a terme pel consistori igualadí en matèria d’ocupació. Per la seva banda, Domènech va exposar que «una de les fites més importants de l’entitat és fomentar i impulsar l’economia de la comarca, i per tant, ajudar en la creació de llocs de treball».

Maite Moreno Bosch, sòcia i fundadora de Monday Happy Monday, psicòloga i especialitzada en organitzacions, va parlar de «Noves competències al mercat laboral», i sota el títol «Claus per fer un bon Talent Speach», Francesc Gelida, formador conferenciant, consultor de desenvolupament professional i de competències, va posar sobre la taula que «l’entrevista de feina és el moment decisiu en el procés de selecció i una gran oportunitat que no podem desaprofitar»

L’espai Connecta, que ha tancat la setmana, és el punt de trobada entre empreses que busquen personal i les persones que presenten candidatures, i en l’edició d’enguany l’organització ha considerat idoni destinar-hi un dia sencer per unir oferta i demanda de feina i que, a partir d’ara, la Setmana de l’Ocupació se celebri dos cops l’any: a la primavera i a la tardor.